Rakennusteollisuus RT ry ja EK

Jäsenyys Rakennusteollisuuden keskusliitossa sekä Elinkeinoelämän keskusliitossa lisää vaikutusmahdollisuuksia

Rakennusteollisuus RT ry

Pintaurakoitsijat ry on jäsenenä Rakennusteollisuus RT ry:ssä. RT on rakennusalan yritysten yhteinen etujärjestö, joka muodostuu Rakennusteollisuus RT:stä keskusliittona ja siihen kuuluvista kuudesta toimialasta, jotka ovat

  • Pinta
  • Talonrakennus
  • Rakennustuoteteollisuus
  • INFRA
  • LVI-tekninen urakointi
  • Talotekniikka

Pintatoimiala

Pintatoimialan muodostavat Pintaurakoitsijat ry:n lisäksi Kattoliitto ry sekä Lattian ja Seinänpäällystysliitto ry. Pintatoimiala edustaa erikoisurakoitsijoita, jotka tekevät rakennusten näkyviä pintoja ja edeltäviä työvaiheita niin sisällä kuin ulkonakin sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa.

Pintaurakoitsijat ry tekee läheistä yhteistyötä Kattoliiton ja Lattian ja seinänpäällystysliiton kanssa järjestäen muun muassa yhteisiä koulutustilaisuuksia ja muita tapahtumia. Myös toimistohenkilöstö on liittojen kesken osaksi yhteistä.

Pintatoimialan yhteenlaskettu liikevaihto on noin 600 miljoonaa euroa vuodessa. Jäsenmäärällisesti ja liikevaihdollisesti mitattuna Pintaurakoitsijat on pintatoimialan suurin yhdistys.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Rakennusteollisuus RT ry on yksi suurimmista Elinkeinoelämän Keskusliitto EK ry:n jäsenistä.

EK edustaa jäseniään elinkeino- ja työmarkkinapoliittisissa asioissa sekä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Järjestön tavoitteita ovat myös mm. yritys- ja elinkeinotoiminnan kilpailukyvyn varmistaminen sekä yrittäjyyden, markkinatalouden, terveiden liiketoiminnan muotojen ja kansainvälistymisen tukeminen.

Päämääränä on parantaa elinkeinoelämän yhteisten etujen valvontaa niin kotimaassa kuin Euroopan unionissa ja kansainvälisillä foorumeilla sekä tehostaa jäsenliittojen ja -yritysten palveluja.