23.9.2022

Pohjoismainen NMO tapahtuma Oslossa

NMO tapahtuma ja kilpailu pidettiin neljän vuoden tauon jälkeen Oslossa 14.9-18.9.2022

NMO tapahtuma ja kilpailu Oslossa 14.9. - 18.9.2022

Yleistietoa tapahtumasta

NMO tapahtumalla tarkoitetaan Nordisk Målarmestare Organisation verkoston kilpailua, jossa kukin pohjoismaa järjestää vuorollaan haastavan maalausalan kilpailun kotimaidensa menestyneimmille nuorille. Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös kaikkien pohjoismaiden pintakäsittelyalan liittojen konferenssi, jossa käydään läpi taloustilannetta ja alaa koskevaa tilannetta kunkin maan osalta.

NMO tapahtuma järjestetään kiertävänä kahden vuoden välein kussakin pohjoismaassa. Suomessa tapahtuma järjestettiin viimeksi vuonna 2018. Koronaepidemista johtuen tapahtumaa ei järjestetty vuonna 2020, eikä 2021 eli Oslon tapahtuma on ensimmäinen Helgissä 2018 järjestetyn jälkeen.

Kilpailu

NMO tapahtuman pääohjelmana on kunkin pohjoismaan kansallisten kilpailujen voittajille suunnattu Pintakäsittelyalan kilpailu. Kilpailu järjestettiin 14.9 - 16.9.2022 Oslossa Literaturhuset:n tiloissa keskeisellä paikalla. Kilpailutehtäviä oli useita ja niihin kuului muun muassa maalausta, tapetointia ja koristemaalausta.

Ammattitaitokilpailuun osallistui viisi kansallisissa kilpailuissa menestynyttä opiskelijaa/maalaria:

  1. Céline Hansen – Ruotsi;
  2. Guórún Blöndal – Islanti;
  3. Sander Kvittingen – Norja;
  4. Kille Falkensten – Tanska;
  5. Sari Saarinen – Suomi.

Kilpailussa mitattiin teknistä ja taiteellista osaamista. Kilpailutehtävissä menestyminen edellytti muun muassa materiaalien ja oikeaoppisten työmenetelmien tuntemusta sekä huolellista työn suorittamista.

Kilpailu oli hyvin tasainen osallistujien korkeasta ammattitaidosta johtuen. Lopputulokset olivat kaikilla kilpailijoilla erinomaisia ja tuomaristolla ei ollut helppoa valita voittajaa.

Kilpailun tulokset

Tuomaristo päätyi valitsemaan kilpailun voittajaksi tanskalaisen Kille Falkenstenin.

Onnittelut kaikille kilpailijoille hienosta työstä sekä kiitokset mukanaolosta ainutlaatuisessa tapahtumassa!

Seminaari