Palaute

Sivukartta

Pintaurakoitsijat ry
Eteläranta 10
00130 Helsinki

Puhelin toimisto:
Gsm +358 50 3000 902
Sähköposti:
etunimi.sukunimi
@pintaurakoitsijat.fi

info@pintaurakoitsijat.fi
 
Liitto lyhyesti

Pintaurakoitsijat ry on vuonna 1912 perustettu työnantajaliitto. Liittoon kuuluu 15 paikallista maalarimestariyhdistystä sekä toimialayhdistys Suomen Korroosiourakoitsijat ry. Yhdistysten kautta liittoon kuuluu n. 250 jäsenyritystä, joissa työskentelee yli 3000 pintakäsittelyalan ammattilaista.

Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 250 miljoonaa euroa ja palkkasumma n. 80 miljoonaa euroa. Tyypillinen alan yritys on perheyritys, joka työllistää yrittäjän ja alle 10 työntekijää. Suurimmat pintakäsittelyalan yritykset työllistävät yli 100 henkilöä.

Pintaurakoitsijat ry neuvottelee yleissitovan maalausalan työehtosopimuksen. Toiminnan painopisteitä ovat työmarkkinatoiminta, jäsenyritysten työoikeudelliset ja sopimusjuridiset neuvontapalvelut, alan osaamisen ja näkyvyyden edistäminen sekä laatu-, ympäristö-, työturvallisuus- ja koulutusasioiden edistäminen.

Pintaurakoitsijat ry on Rakennusteollisuus RT:n ja Elinkeinoelämän Keskusliiton EK:n toimialajärjestöjäsen. Lisäksi olemme yksi Rakentamisen Laatu ry:n perustajajäsenistä.

Liiton nimi on ollut vuoteen 2010 asti Suomen Maalarimestariliitto ry.